Chlazení ze sálu

Tento systém chlazení je řešením požadavku na oddělení horkého vzduchu od místnosti za použití vertikálního „komínu" na vrchním krytu rozvaděče, který odvádí horký vzduch přímo do horkého prostoru ve dvojitém stropu.

Jednou z možných nevýhod uzavřené studené uličky a chlazení přívodem z podlahy, návratem do sálu je to, že horký odpadní vzduch je veden do okolí za rozvaděče. Obecně by toto řešení nemělo představovat problém, pokud je na něj myšleno již při konstrukci datacentra. Nicméně v některých datacentrech s vysokou koncentrací instalovaných zařízení může být žádoucí zcela oddělit přísun teplého a studeného vzduchu.

CONTEG-Kit pro chlazení přívodem ze sálu, návratem do podhledu (HPR) je řešením kdy horký vzduch není udržován v sále, ale je odváděn do stropního podhledu/dvojitého stropu. Zadní deflektor umístěný v dolní části rozvaděče pomáhá optimalizovat proudění horkého vzduchu do „komínu". Velký objem a průřez zaručuje, že „komín" je schopen pojmout velké množství vzduchu při jeho relativné nízké rychlosti.

V některých datacentrech s vysokou koncentrací instalovaných zařízení může být žádoucí zcela oddělit přísun teplého a studeného vzduchu.

Po nasátí chladného vzduchu předními dveřmi je horký vzduch následně odváděn do stropního podhledu/dvojitého stropu nad zařízeními a spolehá se na přirozenou stratifikaci horkého vzduchu. Klimatizační jednotky pro serverové místnosti (CRAC) nasávají horký vzduch z podhledu, ochlazují a směřují zpět do místnosti, čímž se celý okruh uzavírá. Toto uspořádání umožňuje zchlazení velmi velkého objemu horkého vzduchu při vysoké efektivitě. Studie společnosti Intel, která je průkopníkem tohoto řešení dokladuje, že s tímto konceptem je možné chladit až 30 kW na rozvaděč.

 

Technické informace

Parametr Hodnota
Doporučená konfigurace chlazení přívodem ze sálu, návratem do podhledu

Chladný vzduch vstupuje do rozvaděče skrz tahokovové přední dveře. Separační rám a záslepky zabraňují, aby se chladný vzduch mísil s horkým, a optimalizují jeho proudění. Horký vzduch v zadní části rozvaděče je zadním deflektorem vzduchu veden do komínu, který je umístěn na horním krytu rozvaděče. Zadní plechové dveře zabraňují horkému vzduchu, aby se dostal zpět do místnosti a tím se mísil s chladným.

Rozvaděč PREMIUM Server RSF výšky 42-45-48U, šířky 600 nebo 800 mm a hloubky 1 200 mm

Přední tahokovové dveře (míra perforace 86 %) s vícebodovým zámkem a univerzálním klíčem

Zadní plechové dveře s vícebodovým zámkem a univerzálním klíčem

Odnímatelné boční panely se zámkem a univerzálním klíčem

Dva páry 19" vertikálních posuvných lišt

Horní a spodní kabelové vstupy, odnímatelný horní kryt

Výškově stavitelné nožičky, doplňkově podstavce

Doporučené systémy chlazení Doporučené systémy chlazení pro komínová řešení vyžadují centrální systémy chlazení s dodávkou klimatizovaného vzduchu do prostoru pod zdvojenou podlahou, případně přímo do datového sálu nebo instalaci bočních chladících jednotek. Od roku 2008 jsme oficiálním partnerem významného světového výrobce chladících řešení. Díky této alianci jsme vám schopni nabídnout i složité centrální chladící systémy. Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám pomůžeme  bez ohledu na to, zda Váš projekt vyžaduje jednoduchý způsob chlazení nebo enormní centrální chladící kapacity.

 

Podrobné informace 

Technický list ke stažení

Máte dotazy nebo chcete poradit?

Kontaktujte nás