Profil společnosti

Od svého založení v roce 1998 se ryze česká společnost CONTEG neustále rozvíjí a roste. Dnes patří mezi přední dodavatele systémových řešení pro datová centra, telekomunikační, průmyslová i venkovní řešení. Nově CONTEG nabízí také variabilní řešení samoobslužných výdejních boxů X2 a provozuje síť výdejních boxů OX Point. V současnosti disponuje globálním obchodním a technickým zázemím, testovací laboratoří a výrobními závody s nejnovějšími technologiemi. CONTEG své produkty dodává nadnárodním společnostem a průmyslovým podnikům, stejně tak i menším firmám toužícím po české kvalitě.

Spokojenost zákazníků je hnacím motorem a vzájemná důvěra tou nejvyšší prioritou. Profesionalita a osobní přístup jsou zárukou inovativních a efektivních řešení pro všechny, kteří hledají produkty a služby spadající do portfolia CONTEG.

Co děláme?

Vyrábíme a dodáváme ICT datové rozvaděče, venkovní a průmyslové rozvaděčové skříně, chladicí systémymonitorovací systémysystémy pro vedení a ukládání kabeláže a další široké spektrum příslušenství. Pro datová centra a serverovny nabízíme studie, návrhy, projekty, audity a řízení projektů.

Naše inovativní a modulární výrobky a řešení odpovídají nejnovějším trendům. Jejich kvalita a funkčnost je ověřena zákazníky po celém světě. Používají se v celém IT odvětví pro ukládání serverů, UPS a dalších komponent a k vedení a ukládání kabelážních systémů uvnitř a vně rozvaděčů.

Profil společnosti ke stažení (PDF soubor)

Dnes patří společnost CONTEG do průmyslové skupiny CONTEG Group, do které patří 8 společností. Skupina disponuje 3 výrobními závody v Pelhřimově, Příbrami a Chotěboři s rozlohou 35 000 m² a ve španělské Barceloně. Celkem skupina CONTEG zaměstnává více než 500 lidí.

Dbáme na kvalitu

Naše výroba je zaměřená na kvalitu, a proto děláme vše co je v našich silách, aby byly naše produkty mezi těmi nejlepšími na trhu, stejně tak jako i služby poskytované společností Conteg. Snažíme se poskytovat našim zákazníkům nejvyšší možnou přidanou hodnotu. Z tohoto důvodu ve společnosti Conteg aplikujeme přísná pravidla managementu kvality ISO 9001. Všechny výrobky podléhají striktním režimům zkoušek, aby získaly certifikáty TÜV. 

K certifikacím

Kde nás najdete?

Působíme ve více než 60 zemích na 3 kontinentech, kde máme buď vlastní pobočku s showroomem, nebo obchodní partnery. V Evropě nás naleznete v Praze, Paříži, Moskvě a v nizozemské Bredě. Na Blízkém Východě jsme v Dubai a Káhiře.

Kontakty

Disponujeme testovací laboratoří

V testovacím centru pro datová centra vyvíjíme a zkoušíme nové výrobky a dopad jejich použití v různých uspořádáních datových center na celkovou spotřebu energie. Počítačové simulace a reálná měření v laboratoři nám umožňuje ověřovat principy různých procesů v serverových místnostech a uvádět do praxe moderní řešení. 

Více o testovacím centru

 

Pomáháme žít snadněji

 

 

Zodpovědnost

Vždy klademe velký důraz na kvalitu, abychom dodávali našim zákazníkům prvotřídní produkty, služby a řešení. Používáme jen ty nejmodernější technologie a nejkvalitnější komponenty. Vše vyrábíme v ČR pod dozorem zkušených technologů, abychom dodrželi světový standard kvality.

 

Efektivita

Efektivním využitím našich bohatých obchodních a technických znalostí a zkušeností se nám daří uplatnit na trhu nové služby, produkty a aplikace, které přináší našim zákazníkům originální a chytrá řešení s co nejlepším poměrem kvality a ceny.

 

Inovace

Věříme, že se vždy dá najít lepší a efektivnější řešení. Sledujeme nové trendy a požadavky zákazníků, které využíváme při vývoji a zlepšování našich produktů a služeb, aby každý od nás doslal vždy více, než očekává.

 

Partnerství

Naše budoucnost závisí na našich partnerech, proto se zaměřujeme na jejich požadavky, a vždy jim nabízíme optimální řešení. Budujeme s nimi oboustranně výhodné a dlouhodobé vztahy.

 

Historie

od rozvaděčů, přes chladicí systémy, až k dodávkám komplexních technologických celků

 

Díky EU dotacím jsme rozšířili Výzkumné a vývojové centrum umožňující testování a měření nových výrobků a řešení.

 

 

Rozšíření výzkumného a vývojového centra CONTEG

V rámci projektu jsme pořídili: ohraňovací lis TruBend; hardware – mobilní a stolní pracovní stanice; software pro 3D CAD systém pro strojírenské navrhování a správu dat; kabinu a vývojové dílny; strojní a nástrojové vybavení kabiny vývojové dílny – svařovací stůl, svařovací stroj, svařovací pistole, svářecí kukly, odsávání, svařovací zdroj; technické dovybavení testovacího centra - rozvaděče a jejich chlazení; měřící a testovací technika do testovacího centra - zařízení pro sběr a záznam dat, snímače rychlosti a teploty proudění vzduchu, ultrazvukový průtokoměr, teplotní sonda, endoskop, multimetr elektrických veličin, zkoušečka napětí, pájecí stanice, křížový laser; zařízení na zkoušky krytí IP

A díky pořízení nového vybavení můžeme provádět nejrůznější zkoušky: v rozvaděčích jsou instalovaná topná tělesa, která simulují tepelnou zátěž vybraného zařízení (zákazník může určit výkon) a lze pak sledovat reakce jednotlivých typů chlazení, měřit hlučnost, rychlost ochlazení atp.; sběr a převod neelektrických veličin na veličiny elektrické, jejich snímání v reálném čase a jejich záznam; měření rychlostí a průtoků vzduchu při navrhování funkčních komponent klimatizačních jednotek, rozvaděčů a datových center; v testovací laboratoři lze při vývoji systému zpětného získávání odpadního tepla z datových center častokrát měnit místa měření průtoků a teplot a určovat tak objem a potenciál tepelných toků; možnost rekalibrace běžných a levnějších teplotních sond  pomocí přesné teplotní sondy, čímž dojde k zpřesnění měření a regulace; optické kontroly kondice zařízení, sledování chování drobných kapek vody v proudu vzduchu v různých podmínkách prostřednictvím endoskopu; kontrola elektrických signálů multimetrem elektrických veličin; identifikace jednotlivých vodičů nedestruktivní metodou; možnost pájení spojů namísto šroubovaných spojů v přesných klimatizačních jednotkách; testování správného odvodu kondenzátu, testování strhávání kapek z vodního filmu ve vaně kondenzátu a další testování pod přesně definovaným úhlem

Ceník služeb testovací laboratoře